Hamsin 51

Velikić Dragan

20,00 

Velika europska proza, omamljujuća i elegantna!
Hermann Wallman, Frankfurter Rundschau

Neukroćeni pripovjedački duh Dragana Velikića u romanu Hamsin 51 povezuje različite historijske momente, odljevke sjećanja i anticipacije i poemu svog glavnog junaka u neporecivo čvrstu cjelinu. Snažno psihološko pulsiranje propraćeno je filigranski cizeliranom rečenicom.
Igor Marojević, Monitor

Hamsin 51 spektakularna je obiteljska saga pisana početkom devedesetih godina dvadesetog stoljeća sa završnicom radnje koja će se dogoditi kroz tri decenije ‒ u 2022. Sivilo rata na Balkanu i nacionalna ludila još su uvijek suviše blizu, a vrijeme će tek podariti univerzalnost ovom velikom antiratnom djelu.
Gerhard Moser, Neue Zürcher Zeitung

Zastrašujuća stvarnost posljednjeg rata koji drobi junakovu domovinu, prisutna je na početku romana, u godini 1991, a posljedice iste te pustošne “stvarnosti”, prisutne su i pri kraju romana, godine 2022, kao autorova futuristička projekcija rasutih života i sudbina nakon smiraja aktualne historijske pošasti. Sve što se dešava u ovom neobično vješto sklopljenom romanu, bilo “stvarno” ili izmaštano, generirano je upravo djelovanjem te neotklonjive Stvarnosti.
Tihomir Brajović, Književne novine

Godina izdanja: 2022
Uvez: tvrdi, s ovitkom
Broj stranica: 119
ISBN: 978-953-334-311-2
Cijena: 150,69 kn / 20 €