• Kategorija objave:Nagrade

Godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata dodijeljene su u Vukovaru, u Galeriji Oranžerija. Odabirom Vukovara za otvorenje ovogodišnje izložbe arhitektonska struka je na simboličan način, prikazom godišnjih realizacija i dodjelom nagrada, doprinijela afirmaciji pozitivnih vrijednosti: stvaranja i gradnje, nasuprot destrukciji koja se u Vukovaru dogodila prije 20 godina.
Nagradu Viktor Kovačić za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupni životni opus, Udruženje hrvatskih arhitekata ove godine dodijelilo je profesoru Ivanu Crnkoviću.

Marina Bagarić, viši kustos, voditeljica zbirki keramike i arhitekture Muzeja za umjetnost i obrt, autorica knjige Arhitekt Ignjat Fischer dobila je Nagradu Neven Šegvić za najuspješniji publicistički, kritički i teorijski rad na području arhitekture i urbanizma u 2011. godini. Podsjećamo, Marina Bagarić bila je autorica istoimene veoma uspješne izložbe održane u MUO od 15. rujna do 23. listopada.

Nagradu Bernardo Bernardi u kategoriji najuspješnijeg ostvarenja na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2011. dobili su Alenka Gačić Pojatina , Branka Petković, Ana Krstulović i Morana Vlahović za Kuću za ljude i umjetnostLAUBU i Iva Letilović i Igor Pedišić za Privremene izložbene dvorane u Zadru. Nagradu Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2011. godini dobili su Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić za Obiteljsko imanje, Bijača, BiH.