• Kategorija objave:Novosti

Novi hit roman Četiri prijatelja u izdanju Meandarmedije suvremenog španjolskog pisca i redatelja Davida Truebe.

U djelu se iza razuzdanoga putovanja četvorice prijatelja u kasnim dvadesetima krije se ljubavna priča. Glavni lik Solo, u pokušaju da pobjegne od uspomene na svoju veliku ljubav kreće ususret ljetnim pustolovinama s najboljim prijateljima. No uspomene ga, međutim, sustižu… Veličanje slobode, mladosti i vječne adolescencije na kraju ih podsjeti da svemu dođe kraj, da nakon smijeha dolaze frustracije.

Roman "Četiri prijatelja" upravo je to, gorko-slatka priča o završetku jedne životne epohe, jednoga doba. Trueba se služi kontrastom koji ide od komedije do romantike, te potvrđuje i zadovoljava velika očekivanja nakon prvog romana "Otvoreno cijelu noć". Roman "Četiri prijatelja" u Španjolskoj je doživio 21 izdanje i dobio izvrsne kritike kako u zemlji tako i u inozemstvu, a preveden je na njemački, francuski, grčki, nizozemski, talijanski, portugalski i češki jezik.

Navodimo samo neke ocjene iz svjetskih medija:
Orgija smijeha! (Der Spiegel)
– Zabavan roman, prepun smisla za humor, dobro izgrađen i napisan svježim i živahnim stilom… Korak naprijed u spisateljskoj karijeri čvrstih temelja.  (Á. Basanta, La Razón)-  – Strašno zabavan, dirljiv i romantičan roman. Humor i suptilna elegancija u potrazi za izgubljenim rajem. (Luis Alegre, El Heraldo de Aragón)
– Jedan od najboljih prikaza antijunaka našeg doba. (Víctor Andresco, ABC)