• Kategorija objave:Novosti

U sklopu programa “Mjesec hrvatske knjige” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci predstavljena je zbirka pjesama književnika Branka Čegeca, naslovljena “Unatrag” koju je predstavio priređivač knjige Miroslav Mićanović.

 

– Knjiga “Unatrag” izbor je iz moje poezije koji je napravio priređivač knjige Miroslav Mićanović, a riječ je o pregledu onog što sam ja radio zadnjih 30 godina. Može se reći da je to jedan pokušaj kritičkog čitanja toga što sam radio iz perspektive priređivača knjige. U mom tridesetogodišnjem radu dotaknuo sam se različitih tema, a ono što je odredilo veliki dio moje poezije jest neki odnos prema erotici i politici kroz prizmu mogućnosti jezika. Knjiga se zove “Unatrag” zbog toga što sam ja mislio da suvremenu književnost treba čitati na način da se krene od sadašnjosti do povijesti. Mislio sam da onog momenta kad radimo na mojem izboru i pregledu onoga što sam radio 30 godina, da također treba krenuti od zadnje knjige prema prvoj. Na takav način olakšavamo ljudima čitanje, lakše je čitati iz aktualnog vremena, nego iz neke duboke povijesti – istaknuo je Branko Čegec na predstavljanju knjige u Vinkovcima.

Nakon predstavljanja izdavačka kuća Meandar Media darovala je 450 knjiga knjižnicama u poplavljenim mjestima županjske Posavine.

(Glas Slavonije, 22.10.2014.)