• Kategorija objave:Novosti

Lidia Bastianich, jedna od najpoznatijih masterchefova u svijetu i njezina kuhinja ponovno je tema mnogobrojnih članaka u hrvatskim medijima povodom dokumentarnog serijala LIDIJINA KUHINJA koji se na HTV-u 2 emitira subotom u dva termina.

Njezina životna priča mnogo je puta ispunjavala stranice blještavih magazina, gostovala je u brojnim televizijskim emisijama, bila predstavljena dokumentarnim filmovima, no tek se pokoji recept iz njezinoga nevjerojatno bogatog opusa kulinarske publicistike probio u hrvatsku javnost.

Lidijin obiteljski stol iznimno je bogata, temeljita i raskošno ilustrirana knjiga o kuhinji iz dana u dan za vlastitu obitelj, za obiteljske prigode i svečanosti, za užitak pripreme hrane i konzumiranja. Riječ je o prvom prijevodu i jedinom prijevodu jedne njezine knjige na hrvatski usprkos činjenici da je Lidia Bastianich hrvatskog podrijetla.

Pisanje kuharice je poput putovanja kroz moj život. Svaki recept ima priču, a svaka priča je dio mojih osobnih sjećanja… Ovom knjigom više želim izraziti radost i kreativnost koje pronalazim u obiteljskom kuhanju nego dati točne mjere i tehnike za pojedini recept. Iznošenje domaće hrane na stol – pažljivo kupljene, svjesno pripremljene, u skladu sa željama ljudi koje hranimo odgojni je čin. Kroz njega učimo i dijelimo svoje emocije, mudrost i ljubav.” (Lidia Bastianich Mattichio)

Knjigu možete kupiti u redakciji Meandarmedije (Petrićeva 7, Zagreb) ili na web knjižari www.uzitakitekst.com