Trenutno pregledavate NOVO: Ollivier Pourriol – “Filmozofija”
  • Kategorija objave:Novosti

Ollivier Pourriol nudi nam prekrasne lekcije iz filozofije na primjerima velikih filmova. Naizgled odviše složene, teorije mislilaca ilustrirane upečatljivim prizorima ili dijalozima postaju jasnije i konkretnije. /…/ Ovo je knjiga od općega javnog interesa.

Mohammed Aïssaoui, Le Figaro

Na prvi bi se pogled moglo pomisliti da je ovaj autor vješt žongler koji filozofiju pojednostavljuje i iskrivljuje ne bi li je približio široj publici. No misao tu nije pojednostavljena, nego je ilustrirana filmovima.

Sylvie Chayette, Le Monde

Ideja je zabavna: preispitati naše poznavanje Descartesove i Spinozine filozofije preko velikih američkih filmova. Ova knjiga vrhunski obrazovanog filozofa ohrabrit će ljubitelje komercijalnih filmova: “Ne, niste debili, naprotiv, gledajući blockbustere, razmišljate o istini, volji, slobodi.”

Frédéric Beigbeder, Playboy

Pourriol udahnjuje život, snagu i aktualnost velikim vječnim pitanjima Descartesa i Spinoze /…/. Njegova je knjiga istodobno bogata spoznajama i jasna, zahtjevna i pristupačna. Između filozofskoga priručnika i filmofilskoga djela ona je neka vrst novih “cahiers du cinéma”…

Paris Match