• Kategorija objave:Nagrade
Na svečanosti u splitskoj Palači Milesi u povodu Dana hrvatske knjige, 22. travnja dodijeljene su tradicionalne nagrade Društva hrvatskih književnika, a ovogodišnji laureati su Josip Lisac i Tamara Bakran.
 
Josip Lisac je dobio nagradu "Judita" za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini u 2012. godini za knjigu dijalektoloških i jezičnopovijesnih spisa o hrvatskom jeziku "Dvije strane medalje". Tamara Bakran je dobila nagradu "Slavić" za najbolji objavljeni prvijenac u 2012. godini za knjigu pjesama "Mjesečevo cvijeće" u izdanju Meandarmedije.
 
Tamara Bakran u svojoj knjizi pjesama "Mjesečevo cvijeće" tematizira prirodu očima djevojčice, čežnjom djevojke i hrabrošću žene, kaže se u obrazloženju dodjele nagrade "Slavić". Tamara Bakran je izvorni pjesnički glas naraštaja koji dolazi i koji će, vejrujemo, obilježiti hrvatski pjesnički hod u budućnosti, kaže se u obrazloženju DHK. Njezinu je knjigu objavio nakladnik Meandarmedia & Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetinić.
 
Po završetku svečanosti dodijele nagrada održana je pjesnička večer "Hrvatski pjesnici Marulićevu Splitu".
 
Odlukom Hrvatskoga sabora od 1996. Dan hrvatske knjige se obilježava 22. travnja u spomen na 22. travnja 1501. kada je Marko Marulić dovršio pisanje svojeg najpoznatijeg djela „Judita“. Na dan 22. travnja 1900. godine utemeljeno je Društvo hrvatskih književnika. (Hina)
 
Knjigu "Mjesečevo cvijeće" kupite putem web knjižare www.uzitakitekst.com