Trenutno pregledavate Andrej E. Skubic: Koliko si moja?
  • Kategorija objave:Novosti

Nova knjiga u izdanju Meandarmedije

Andrej E. Skubic: Koliko si moja?

Glavni junak koji je cijelo vrijeme u samorefleksivnom stanju, sam sebi najveća je zagonetka. Može li se iznova zbližiti sa ženom koja ga je prevarila? Može li prihvatiti dijete koje je začeto s nekim drugim? Je li sposoban oduprijeti se tipičnom mačističkom refleksu moći i kontrole i u sebi naći bezuvjetnu ljubav i opraštanje? Tu su još suptilni pogled u psihu junaka, subverzivnost koja izvire iz pitanja kakve su danas uloge spolova i maštovita romaneskna struktura koja omogućava savitljivost i slojevitost priče. Najbitnija, a ujedno i najdirljivija strana romana je, pak, da si glavni protagonist ne postavlja samo pitanje Koliko si moja? već i pitanje Koliko sam tvoj? i time mjeri udaljenosti koje svima nama neprestano pobuđuju pitanja – udaljenosti srca.

M. Č., delo.si

Ova proza napisana je suvereno, u prepoznatljivom skubicovskom stilu. Kompozicijski je okretna, s reminiscencijama, s ironičnim odmakom između ispripovjedanog i prešućenog.

Matej Bogataj, Mladina

Koliko si moja? je priča o ljubavi i priča o imetku. Isto tako to je priča o pojedincu koji se mora suočiti s gubitkom onoga i onih za koje je mislio da ih ima.

studentskazalozba.si

Ključna riječ oko koje se vrti priča je posjedovati. Pravni izraz koji je brzo postao dijelom i Tomovog vokabulara, no njemu on ne znači samo vlasničko pravo na zemljišni posjed, već i na ljude. Pitanje koliko si moja? zato postaje još bitnije, jer odgovor na njega izražava mjeru pripadnosti.

radiostudent.si

Knjigu kupite na web knjižari http://uzitakitekst.com/ 

                                                                                       AndrejESkubic Koliko si moja - webshop