Trenutno pregledavate Večernji online: “Tri konja” Errija de Luce na hrvatskim policama!
  • Kategorija objave:Novosti

''Tri konja'' Errija de Luce na hrvatskim policama

Ako je to dodijeljeno nam trajanje, onda se u ovoj knjizi pripovijeda o prvim dvama konjima čovjekova vijeka.

Nakon objavljivanja sjajnog romana ''Dan prije sreće'' talijanskog suvremenog autora Errija de Luce, izdavačka kuća Meandar objavljuje njegov najbolji roman ''Tri konja'' u prijevodu Vande Mikšić. Najnovijim romanom Erri de Luca nastavlja bogati opus koji je počeo 1989. godine, a ''Tri konja'' drugi su autorski uradak preveden na hrvatski jezik.

Erri de Luca rođen je 1950 godine u Napulju, a s osamnaest godina pristupa pokretu Lotta continua u kojemu se profilira i postaje jedan od predvodnika. Zatim se bavi raznim poslovima koji ga sele u Afriku, Francusku i Italiju. Za vrijeme rata u bivšoj Jugoslaviji dovozi humanitarnu pomoć stradalima, a istodobno uči mnoge strane jezike. Danas je novinar u Manifestu i Repubblici. Prvi je roman ''Non ora, non qui'' objavio 1989. godine, a od tada je objavio pedesetak naslova.

Roman ''Tri konja'' možete pronaći u svim boljim knjižarama, a s popustom ga možete kupiti na internetskoj stranici www.meandar.hr i u knjižari Užitak&tekst u Centru Kaptol u Zagrebu.

Opširnije na večernji.hr