Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea

Joyce William

7,83 

Meandarmedia 2012
Cijena 59 kn
tvrdi uvez, šivano

 

Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea autora Williama Joycea uvest će vas u čaroban svijet knjiga i upoznati s ljudima koji su im posvetili čitav svoj život. Nadahnuvši istoimeni kratki animirani film koji je ove godine ovjenčan prestižnom nagradom Oscar, ova je slikovnica u kratko vrijeme zasjela na prvo mjesto New York Timesove ljestvice prodavanosti i na dobrom je putu da postane klasikom suvremene dječje književnosti.

“Nije nemoguće da kratka dječja priča pod nazivom Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea postane jednim od najutjecajnijih naslova s početka dvadeset i prvog stoljeća.“

London Times

Sama po sebi, knjiga je briljantna. Zahvaljujući novim ilustracijama Joea Bluhma, nesumnjivo će biti jedan od najvažnijih dječjih naslova 2012. godine.

JamesThorne

 

Nema na zalihi

SKU: 9789533340098 Kategorija:
Author Picture

Joyce William

William Joyce radio je na Fantastičnim letećim knjigama g. Morrisa Lessmorea od 1999. godine. Priču je počeo pisati u čast pokojnom Billu Morrisu, blagom čovjeku suptilna humora i pioniru širenja utjecaja knjižnica. Zatim je uragan Katrina razorio autorovu kući i prekinuo rad na knjizi. Nakon posjete djeci koja su u skloništima čitala donirane knjige, Morris Lessmore dobio je novu dimenziju. Budući da zbog nekoliko operacija oka dugo nije mogao slikati, projekt je usporedno rastao na nekoliko kolosijeka: realiziran je kratki animirani film koji je dobio Oscara, osmišljena je inovativna aplikacija, a sada je konačno pred nama i knjiga. To je svakako najosobnija priča u cijeloj Joyceovoj karijeri.