Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea

Joyce William

7,83  (59,00 kn)

Meandarmedia 2012
Cijena 59 kn
tvrdi uvez, šivano

 

Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea autora Williama Joycea uvest će vas u čaroban svijet knjiga i upoznati s ljudima koji su im posvetili čitav svoj život. Nadahnuvši istoimeni kratki animirani film koji je ove godine ovjenčan prestižnom nagradom Oscar, ova je slikovnica u kratko vrijeme zasjela na prvo mjesto New York Timesove ljestvice prodavanosti i na dobrom je putu da postane klasikom suvremene dječje književnosti.

“Nije nemoguće da kratka dječja priča pod nazivom Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea postane jednim od najutjecajnijih naslova s početka dvadeset i prvog stoljeća.“

London Times

Sama po sebi, knjiga je briljantna. Zahvaljujući novim ilustracijama Joea Bluhma, nesumnjivo će biti jedan od najvažnijih dječjih naslova 2012. godine.

JamesThorne

 

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9789533340098 Kategorija:
Author Picture

Joyce William

William Joyce radio je na Fantastičnim letećim knjigama g. Morrisa Lessmorea od 1999. godine. Priču je počeo pisati u čast pokojnom Billu Morrisu, blagom čovjeku suptilna humora i pioniru širenja utjecaja knjižnica. Zatim je uragan Katrina razorio autorovu kući i prekinuo rad na knjizi. Nakon posjete djeci koja su u skloništima čitala donirane knjige, Morris Lessmore dobio je novu dimenziju. Budući da zbog nekoliko operacija oka dugo nije mogao slikati, projekt je usporedno rastao na nekoliko kolosijeka: realiziran je kratki animirani film koji je dobio Oscara, osmišljena je inovativna aplikacija, a sada je konačno pred nama i knjiga. To je svakako najosobnija priča u cijeloj Joyceovoj karijeri.