Zašto se baka ljuti?

Njatin Lela B.

13,14 

Meandarmedia 2014, slikovnica
cijena 99kn
tvrdi uvez, šivano

 

Bakino stanje bilo je najčešće nalik stanju u kojem sam se ja nalazila onaj put kad me nije prepoznala. Osjećaji u mom srcu skakali su jedan preko drugoga, jednom je na vrhu bio ovaj, drugi put onaj, i dok se taj nemir nije stišao, nisam mogla jasno misliti.

Unučica Medanja o baki Medi

U pozadini priče o medvjeđoj obitelji ističe se humana i vrlo potresna poruka, koju čitatelj (ili mali slušatelj) može razumjeti i osjetiti, naročito ako o njoj temeljito porazgovaramo.

Prof. dr. Igor Saksida

Djeca će osim lijepih upoznati i manje ugodne strane života, bez obzira na to želimo li mi to ili ne. Kao što pri vlastitom starenju ne pomaže zatvaranje očiju, i kao što ne možemo spriječiti sve bolesti. Kada ih upoznamo, u najmanju ruku naučimo nešto lakše živjeti s njima.

Doc. dr. Aleš Kogoj, dr. med.

SKU: 9999533340753 Kategorija:
Author Picture

Njatin Lela B.

1963

Lela B. Njatin (Ljubljana, 1963) slovenska je spisateljica i vizualna umjetnica, koja živi i radi u Ljubljani. Za roman Nestrpnost/Netrpeljivost (Aleph, Ljubljana 1988, 1991; Naklada MD, Zagreb 1998) nagrađena je Zlatnom pticom, najvažnijom slovenskom nagradom za mlade pisce. Njezina bajka Velikanovo srce/Divovo srce (Aleph, Ljubljana 1997; Meandar, Zagreb 1998) bila je nominirana za nagradu Večernica. Izbor iz njenih kratkih proza uvršten je u brojne slovenske i svjetske antologije. Na području vizualnih umjetnosti nastupa kao konceptualistica, a istražuje odnos između književnosti i vizualnosti. Zašto se baka ljuti? (Zakaj je babica jezna?) njena je posljednja knjiga za djecu, ali i odrasle.