Ja i moja suprotnost. Knjiga svih karaktera

Brenifier Oscar,

Després Jacques

15,93 

S francuskog prevela: Vanda Mikšić
Godina izdanja: 2019; tvrdi uvez; 64 stranice

Od djetinjstva učimo spoznavati sebe, dok istodobno otkrivamo i druge ljude. Družimo se s osobama koje su nam slične, ali i s onima koje imaju posve drugačiji karakter. Postoje zaigrane i ozbiljne osobe, jednostavne i komplicirane, otvorene i povučene… Malo-pomalo otkrivamo da se iza te prividne jednostavnosti kriju složene i nijansirane osobnosti. Pokušaj da ih shvatimo velik je korak prema onima koji nam se čine strani, ali i korak prema nama samima.
Ova knjiga donosi deset parova oprečnih ljudskih karaktera. U svakom od tih parova svaki je karakter definiran prvo jednostavno, a zatim i u svim svojim nijansama, sa svojim lijepim, ali i manje lijepim stranama. Ove psihološke opreke predočene su likovima koji su istodobno čudni i dragi, izvan vremena i prostora, i s kojima se svatko od nas može poistovjetiti.
Jer, osoba nikada nije otjelovljenje samo jednog karaktera, nego se ponešto od tih likova krije u svakome od nas.
S ovom knjigom krenimo u otkrivanje samih sebe i drugih ljudi…

SKU: 9789533342009 Kategorije: ,
Author Picture

Brenifier Oscar

Oscar Brenifier doktor je filozofije i predavač. U raznim je zemljama radio na promicanju radionica iz filozofije za odrasle te filozofske prakse za djecu. Za adolescente je objavio biblioteku Naučnik-filozof i knjigu Filozofska pitanja među adolescentima, za djecu biblioteku Djeca filozofi, prevedenu na više jezika te Male filozofske slikovnice, kao i priručnike za nastavnike Poučavanje kroz debatu i Prakticiranje filozofije u osnovnoj školi. Autor je izvješća Izvan akademska filozofija u svijetu, po narudžbi UNESCO-a. Djela su mu prevedena na španjolski, francuski, arapski, kineski, hebrejski te hrvatski: Knjiga velikih filozofskih suprotnosti (Meandar Media, 2013) i Ljubav i prijateljstvo (Meandar Media, 2015).

Després Jacques

Likovnu je akademiju upisao 1985. Početkom ‘90.-ih odlučio se okrenuti tada još novome mediju virtualne slike. Zahvaljujući tome radio je na projektima iz raznorodnih područja kao što su dokumentarni film, video-igrice, arhitektura i scenografija. Danas je ilustrator i nastavlja razmišljati o prostoru, tijelu i svjetlu, istražujući mogućnosti gradnje jedinstvenih odnosa između riječi i slika.
www.jacquesdespres.eu