Trenutno pregledavate Koščević Želimir
  • Kategorija objave:Autor

Želimir Koščević, prof., diplomirani je povjesničar umjetnosti i etnolog rođen u Zagrebu. Niz godina bio je upravitelj Galerije Studentskog Centra u Zagrebu, a od 1980. do 2004. viši kustos i muzejski savjetnik u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Sada je programski savjetnik Foto Galerije Lang u Samoboru.
U dva navrata (1975–1980. i 1989–1997) predavao je Muzeologiju kao honorarni predavač na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1996. do 2002. bio je predsjednik Hrvatskog nacionalnog komiteta ICOM-a u dva mandata. Redovni je član strukovnih grupacija IKT, ICOM/CIMAM, AICA i član Europskog društva za povijest fotografije.
Prof. Koščević objavio je više od 600 studija, kritika i članaka u zemlji i inozemstvu te petnaest knjiga i monografija o modernoj i suvremenoj umjetnosti, kao i o fotografiji. Autor je ili ko-autor brojnih izložaba i izložbenih projekata u zemlji i inozemstvu.
Nagrađen je godišnjom nagradom grada Samobora 2010. i nagradom SFERA za životno djelo i promociju znanstvene fantastike 2012.