Trenutno pregledavate Francuska nagrada našem autoru Dragi Jančaru
  • Kategorija objave:Novosti

Roman “Noćas sam je vidio” našeg autora Drage Jančara dobio je  u Francuskoj nagradu za najbolju stranu knjigu 2014:  Prix du Meilleur livre étranger 2014.

Drago Jančar romanom “Noćas sam je vidio” u Francuskoj je doživio uspjeh kakvoga slovenska književnost skoro ne pamti. Dobio je nagradu “Prix du Meilleur livre étranger”, nagradu za najbolju stranu knjigu, koju dodjeljuje društvo francuskih kritičara i izdavača.

Roman je u Francuskoj izašao pod naslovom “Cette nuit, je l’ai vue” u izdavačkoj kući Phebus.

Roman je 2012. u prijevodu Nede Fanuko, objavljen na hrvatskom jeziku u izdanju naše kuće.

OPIS ROMANA: Ovo je roman o nekoliko godina života i tajanstvenom nestanku Veronike Zarnik, mlade žene iz ljubljanskoga građanskog društva, koju je u se uvukao vrtlog nemirne povijesti. Pet likova govori o njoj, a svaka od njih i o sebi i uzburkanom slovenskom vremenu pred drugi svjetski rat i tijekom njega. O vremenu koje je kao moloh gutalo ne samo ovako ili onako uvjerene sudionike povijesnih događaja, nego i ljude koji su živjeli na rubu burnog događanja, koje nisu dobro niti razumjeli – htjeli su samo živjeti. No, “samo” živjeti bila je iluzija, bilo je vrijeme kada ni u prividno sigurnoj i idiličnoj zavjetrini neke gospoštije u Gorenjskoj nije bilo moguće izbjeći jureći vlak nasilja.

Roman “Noćas sam je vidio” možete kupiti na web knjižari: www.uzitakitekst.com

Jancar-nocas-naslovnica web