Stjecaj okolnosti

Kvesić Pero

3,98  (29,99 kn)

God. izd.: 2002.
Broširano
148 str.

Upozorenje! Ovo je varljiva priča! Pisac priča jedno, da bi kazao drugo, a zapravo će reći treće… Drugim riječima, ovo je “ljubić”, ali se kroz njega izlaže životna filozofija, a sve zajedno govori o trenutku u kojemu se priča odvija. No i tu postoji varka: taj trenutak govori o vječnim elementima ljudske prirode. Ne koristi prvo pogledati kako priča završava. Završetak je bez svega što mu prethodi beznačajan, ali nakon svega – svemu prethodnom daje novo značenje.

Drugo upozorenje! Ova knjiga ima snažan terapeutski učinak. Jeste li nedavno preživjeli bolni ljubavni rastanak od kojega se još niste oporavili? Da li se to dogodilo nekoj vašoj prijateljici ili prijatelju? U takvim slučajevima ova je priča više od literature – blagotvorni lijek.

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9789532060911 Kategorija:

Dodatne informacije

Dimenzije 9 × 14,5 cm
Author Picture

Kvesić Pero

1950

Pero Kvesić (Zagreb, 1950) književnik, novinar, urednik. Diplomirao sociologiju i filozofiju. Novinarstvom se počeo baviti s dvanaest godina u grupi Redakcija Andersen koja je djelovala pri Školskom radiju. Sa sedamnaest je stalno surađivao u Plavom vjesniku. Za vrijeme studija bio urednik u Omladinskom tjedniku, Studentskom listu i TLU (Tjednom listu omladine), a bio je i u ekipi koja je pokrenula omladinski klub Jabuka. Nakon dužeg boravka u SAD-u bio je glavni urednik omladinskog lista Polet i časopisa Pitanja. U osamdesetima bio samostalni umjetnik, autorski osmislio seriju animiranih filmova Mali leteći medvjedi, tri godine bio tajnik Društva književnika Hrvatske, pokrenuo biblioteku Quorum, nakon čega je ishodom političkih previranja tri godine bio nezaposlen, a kasnije urednik u Vjesnikovoj press agenciji gdje je, između ostaloga, bio u redakciji magazina Erotika i uređivao magazin Humor erotika. Devedesetih je ponovo bio nezaposlen, a objavljivao uglavnom u inozemstvu. Tri je godine bio jedini urednik hrvatske ispostave međunarodne izdavačke kompanije Egmont i radio na magazinima Miki Maus, Barbie, Disney & mi, Medvjedić Winnie Pooh, Tom i Jerry i Zekoslav Mrkva, te knjigama za djecu. Nedavno je za firmu Vjesnik pokrenuo dječji strip-zabavnik Bum!. Prvi roman naslovljen je Uvod u Peru K., slijede Mladi Pero K., a Polet mu tiska dva romana: Što mi rade, što im radim i Rent-a-car express. Objavio je i knjigu poezije Perorez.