Pulsiranje

Stupica Lucija

9,29  (70,00 kn)

God. izd.: 2006.
Broširano, šivano
76 str.
Sa slovenskoga preveo: Edo Fičor

To je poezija u kojoj pjesnikinja razgovara sama sa sobom, pita se o najtananijim usjecima bivanja; pa i tada kada govori o libanonskom prodavaču voća, koji objašnjava gdje u Berlinu možeš naći najbolje falafele. Pripovijeda o unutarnjim vrtovima, u kojima se rascvjetava i izvanjski svijet, o vrtovima što su najbliže glazbi, u njima se rascvjetava i izvanjski svijet, o vrtovima što su najbliže glazbi, u njima žive misao, samoća, tišina.

Razgovor među njima – bolje rečeno samogovor ili dijalog u monologu – čuje se kao laki plov po subjektivnom vremenu, kao kliženje nezamjenjivih, makar iz iste misli rođenih identiteta, kao uzdizanje i potapanje bivanja.

Petar Kolšek

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9532061959 Kategorija:

Dodatne informacije

Dimenzije 12 × 20 cm
Author Picture

Stupica Lucija

1971

Lucija Stupica (Ljubljana, 1971) mlado je pjesničko ime, koje je svojom poezijom izborilo važno mjesto u prostoru suvremenoga slovenskog pjesništva. Študentska založba u Ljubljani, u ediciji Beletrina, objavila je 2000. njezin poetski prvijenac Čelo na soncu/Čelo na suncu, nagrađen za najbolju prvu knjigu na ljubljanskom sajmu knjiga. Koncem 2004. objavljena je i njezina druga knjiga poezije Vetrolov/Predsoblje i Pulsiranje, 2006. godine.