Noćni vrtlar

Braća Fan

15,79 

Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 44
tvrdi uvez, ovitak
S engleskog prevela Vanda Mikšić

 

Braća Terry i Eric Fan, Amerikanci po rođenju koji danas žive u Torontu, autori su čarobne slikovnice Noćni vrtlar koja je upravo izišla u izdanju Meandar Medije u prijevodu Vande Mikšić. U svom prvijencu vode nas u Ulicu Grimloch, k dječaku Willliamu koji odrasta u sirotištu i čiji će se bezbojni život zahvaljujući jednom vrtlaru iznenada i stubokom promijeniti. I ne samo njemu…

Naizgled jednostavna priča otvara brojna pitanja, a čudesne ilustracije izvedene grafitnom olovkom odvest će vas u neko drugo vrijeme.

SKU: 9789533341255 Kategorija:
Author Picture

Braća Fan

Terry Fan rođen je u Illinoisu (SAD), a živi u Torontu (Kanada), gdje je studirao likovnu umjetnost na Fakultetu za umjetnost i dizajn. Njegov je rad spoj tradicionalnih i suvremenih tehnika – služi se tintom i ugljenom, ali i digitalnim tehnologijama. Dane (i noći) provodi stvarajući čarobne slike, portrete i grafike. Noćni Vrtlar prva mu je knjiga.
Eric Fan umjetnik je i pisac, rođen na Havajima (SAD), a odrastao u Torontu (Kanada), gdje je studirao ilustraciju, kiparstvo i film na Fakultetu za umjetnost i dizajn. Obožava stare bicikle, mehanizme na opruge i kotačiće, kao i nemoguće snove. Noćni Vrtlar prva mu je knjiga za djecu.