-51%

Nabokov u Brašovu

Frana Luca-Ioan,

Gessner Marina,

Olujić Ivana

Najniža cijena: 15,93 
Snižena cijena: 7,83 

Antologija rumunjske postrevolucionarne kratke priče (1989-2009)

Ova antologija nudi koncentriranu raskoš jedne prozne situacije: humor, dramatičnost, nostalgiju, društvenu satiru, neobične, parabolične, apsurdneili fantastične scenarije, izravne ispovijesti, ‘objektivna’ zapažanja i apokaliptično vizionarstvo, što ukazuje na širok raspon tendencija, iskustava i registara recentne rumunjske proze. No tu je i stanovita, diskretna, vizija cjeline.

Ovaj odabir svojom pronicljivošću i finoćom uspješno obuhvaća čitav jedan kulturni identitet, obilježen neurozama, traumama, traženjima samoga sebe i redefiniranjem. Uspio profil jedne fizionomije, zavodljiv vodič i jedna istinska posjetnica rumunjske književnosti i mentaliteta u posljednja dva desetljeća.

Paul Cernat

SKU: 9789537355739 Kategorija:
Author Picture

Frana Luca-Ioan

Luca-Ioan Frana rođen je 1976. u Rumunjskoj. Gimnaziju završio u Temišvaru, a zatim se upisao na studij povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao prevoditelj u privredi. Književnim prevođenjem bavi se od 2010. Zajedno sa suprugom, Ivanom Olujić, preveo je šest romana, ali ima i samostalne prijevode kraćih proznih tekstova. Zajedno s Marinom Gessner i Ivanom Olujić sudjelovao je u uređivanju antologije Nabokov u Brašovu, a ista je prevodilačka trojka prevela i Cărtărescuovu Nostalgiju.

Author Picture

Olujić Ivana

Ivana Olujić rođena je 1976. u Sinju. Diplomirala je kroatistiku i povijest na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te obranila doktorski rad iz područja književnosti na istom fakultetu. Prevodi s rumunjskoga jezika.