Kupila sam klavir sama

Pavlina Ljiljana

15,79 

Godina izdanja: 2015

Broj stranica: 196

Cijena: 181 kn

Broširano

“Kako privući i zadržati ljubav, tu jednadžbu s beskonačnim brojem nepoznanica”, Ljiljana Pavlina u sjajno napisanom romanu Kupila sam klavir sama istražuje kroz mogućnosti njena pojavljivanja u sretnim i nesretnim iskustvima: instituciji braka i raspadu te institucije (zbog prijevare, s tragičnim završetkom), u slobodnoj ljubavi (s mlađim muškarcem) u kojoj poput “nosoroga koji slobodno trče spaljenom savanom, provode dane i noći odvojeno, osim ponekad kad bi zaspali skupa kao da se nikad nisu razdvojili, puni sućutnog razumijevanja.”

Marija Lamot

Marginalizacija se zlokobno provlači kroz živote protagonista ovog u svojoj socijalnoj uvjetovanosti, pa i pripovjedačkoj angažiranosti izuzetno domišljatog romana, vidljiva i po pomnom odabiru jezičnih šifri koje zazivaju melankoličan spomen na vrijeme kojeg se svi u zakucima podsvijesti živo prisjećamo, kao okvira u kojem sjetno funkcioniraju sva naša stremljenja, želje i žudnje.

Boris Perić

Nema na zalihi

SKU: 9789533340920 Kategorija:
Author Picture

Pavlina Ljiljana

Ljiljana Pavlina, profesorica komparativne književnosti i filozofije, koja je karijeru gradila u novinarstvu (Jutarnji list), oduvijek nešto piše, no kada više nije imala kome pisati, u kako sama kaže, poznim pedestim godinama života, počinje pisati sebi. Kao članici davnih dana aktivnog Kluba mladih pisaca, objavljeni su joj neki tekstovi u dnevnim novinama, u Osijeku u kojem je odrasla i živjela do odlaska na studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, da bi se nakon što je diplomirala, bavila pisanjem reportaža i istraživačkim novinarstvom.
Roman Kupila sam klavir sama njezin je prvijenac, a sada radi na svom drugom, ovoga puta distopijskom romanu. Uz novinarski te urednički posao, bavila se i lekturom te uređivanjem romana. Trenutno radi kao ghostwriter i za potrebe svog novog romana istražuje tajne birokratskog aparata kao gutača ljudske biti.