Ljiljana Pavlina, profesorica komparativne književnosti i filozofije, koja je karijeru gradila u novinarstvu (Jutarnji list), oduvijek nešto piše, no kada više nije imala kome pisati, u kako sama kaže, poznim pedestim godinama života, počinje pisati sebi. Kao članici davnih dana aktivnog Kluba mladih pisaca, objavljeni su joj neki tekstovi u dnevnim novinama, u Osijeku u kojem je odrasla i živjela do odlaska na studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, da bi se nakon što je diplomirala, bavila pisanjem reportaža i istraživačkim novinarstvom.
Roman Kupila sam klavir sama njezin je prvijenac, a sada radi na svom drugom, ovoga puta distopijskom romanu. Uz novinarski te urednički posao, bavila se i lekturom te uređivanjem romana. Trenutno radi kao ghostwriter i za potrebe svog novog romana istražuje tajne birokratskog aparata kao gutača ljudske biti.

  • Nema na zalihi
   Kupila sam klavir sama
   Pročitaj više
   • Kupila sam klavir sama

   • 15,79 
   • Godina izdanja: 2015 Broj stranica: 196 Cijena: 181 kn Broširano “Kako privući i zadržati ljubav, tu jednadžbu s beskonačnim brojem nepoznanica”, Ljiljana Pavlina u sjajno napisanom romanu Kupila sam klavir sama istražuje kroz mogućnosti njena pojavljivanja u sretnim i nesretnim iskustvima: instituciji braka i raspadu te institucije (zbog prijevare, s tragičnim završetkom), u slobodnoj ljubavi (s mlađim muškarcem) u kojoj…