Kuhanje pod drugim zvijezdama

Wieser Lojze

13,27  (99,98 kn)

God. izd.: 2008.
Broširano, šivano, ovitak
120 str.
Naslov originala:
Kochen unter die Anderen Sternen
Prevoditelj:
Ivana Ćosić (njemački)

Knjiga Kuhanje pod drugim zvijezdama, s podnaslovom Priče o davno zaboravljenim jelima, nostalgično je putovanje u vlastitu prošlost, do najranijeg djetinjstva, ali i gastronomsko putopisanje kroz krajeve u kojima je susretao raskoš i ljepotu okusa, mirisa i oblika. Ako obožavate hranu i voljeli biste pročitati tekst u kojem najvažnije mjesto nemaju samo sastojci pojedinih recepata, onda je Wieserova knjiga najbolja preporuka za vas.

Lepršavo napisana, uzbudljiva, puna okusa, mirisa, hedonističke naslade, ona uzbuđuje sva čula i obogaćuje odnos prema hrani i njezinim povijesnim uporištima. Ona je istodobno gastronomska i etnografska, kulturološka i povijesna, literarna i dokumentarna. Nevelika knjiga za veliki užitak!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9789537355289 Kategorija:

Dodatne informacije

Dimenzije 11,5 × 19,5 cm
Author Picture

Wieser Lojze

Lojze Wieser izdavač je iz Celovca/Klagenfurta, koruški Slovenac koji je objavio cijelu biblioteku hrvatskih pisaca, još toliko pisaca s jugoistoka Europe, pa enciklopediju Istoka. No, Wieser je prije svega hedonist, čija opsjednutost istokom i jugom često uporište nalazi u tanjuru i čaši o čemu možete čitati u knjizi Kuhanje pod drugim zvijezdama (2008), ili u ljepoti figura koje uznemiruju pogled na zatravljenim proplancima ili obalama mora, u gradovima ili na otocima oslobođenim svakog viška. Piše knjige o kulinarstvu i položaju nakladnika na granici. 1987. osnovao je Nakladu Weiser. Specijalnost su mu male književnosti s naglaskom na slavenski jug i istočnu Europu, a dvijetisućetih se okrenuo hrvatskoj književnosti, pa izdaje hrvatske prijevode.