Izmještanja

Profaca Maja

13,14 

Meandarmedia 2014, cijena 99 kn
broj str.: 160
broširano, šivano

 

Knjiga Izmještanja obuhvaća znanstvene članke i eseje nastale i objavljene u razdoblju od 2004. do 2013. godine. Članci Pretpostavke i oblici društvenog nasilja i Prosuđivanje drugog: Uvod u problem društvenog nasilja nad pojedinačnim prethodili su knjizi i doktorskoj disertaciji Subjekt, nasilje i pravo na kontingenciju, u kojoj su ovi problemi temeljitije razrađeni. Eseji Aspekti autonomije, Subjekt i vrijeme i Okviri slučajnog kasniji su radovi vezani uz pojmove iz disertacije.

Znanstveni radovi Sreća kao problem i Konfiguracije privatnog, te članak Značenja dobi istražuju odnos zapadnih društava spram sreće pojedinca, kulturalne interpretacije i društvene okolnosti koje utječu na razumijevanje dobi, te složene okolnosti suvremenog tumačenja privatnosti.

SKU: 9789533340739 Kategorija:

Opis

 

 

Author Picture

Profaca Maja

Maja Profaca diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 2008. godine doktorirala filozofiju. Objavila je knjigu Subjekt, nasilje i prava na kontingenciju (Hrvatsko filozofsko društvo, 2009), koja je bila njezina doktorska disertacija. Surađuje s Trećim programom Hrvatskog radija, kulturnim i znanstvenim časopisima, u kojima objavljuje recenzije knjiga, znanstvene članke i eseje. Knjiga izmještanja obuhvaća znanstvene članke i eseje nastale i objavljene u razdoblju od 2004. do 2013. godine.