-50%

Bilješke o Pasoliniju

Milovan Valter

Najniža cijena: 21,24  (160,03 kn)
Snižena cijena: 10,62  (80,02 kn)

Godina izdanja: 2011
Cijena: 160kn
broj stranica: 312
broširano, šivano

 

Bilješke o Pasoliniju prva je monografija o poznatom pjesniku-redatelju napisana u Hrvatskoj. Knjiga se dotiče svih područja kojima se Pasolini kao umjetnik i intelektualac bavio: prvih rimskih romana, takozvane civilne poezije, esejističkog rada i novinskih članaka te uspješne i u mnogočemu izuzetne redateljske karijere. Uz opis talijanskog društva u drugoj polovici dvadesetog stoljeća (ubrzana industrijalizacija, migracije s talijanskog Juga na Sjever i iz sela u gradove, nastanak potrošačkog društva, tiha diktatura televizije, antropološka mutacija Talijana) knjiga donosi i insight u Pasolinijev privatni i intelektualni život.

Otkriva nam se tako senzibilan i angažiran intelektualac koji prepoznaje promjene u talijanskom društvu, čita znakove te postavlja prava pitanja, i koji je, ostajući vjeran svojoj umjetnosti, otvoren i spreman da svjedoči i tumači do posljednjeg trenutka svojeg života.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9999537355777 Kategorija:
Author Picture

Milovan Valter

1975

Valter Milovan (Pula, 1975) radio je kao novinar kulture u Glasu Istre. Danas je viši asistent na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, na Odjelu za humanističke znanosti, Odsjeku za romansku i klasičnu filologiju gdje asistira na kolegijima iz talijanske književnosti. Objavljivao je u časopisima Annales, Studi pasoliniani, Tabula. Napisao je: Bilješke o Pasoliniju, Hrvatsko-talijanski razgovorni priručnik i Rječnik roverskih i okolnih govora.