Amir Muharemi (Zagreb, 6. siječnja 1961) diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je stekao titulu magistra znanosti na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu iz područja međunarodnih odnosa. Završio je i Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske. Dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. godine i pukovnik (u pričuvi) Hrvatske vojske. Tijekom Domovinskog rata radio je u Operativnoj grupi Posavina (Novska), 1. Gardijskoj brigadi i Ministarstvu obrane RH, a nakon rata obnašao je dužnosti pomoćnika savjetnika Predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost, bio generalni konzul i veleposlanik u Turskoj, veleposlanik i zamjenik stalne predstavnice u Stalnoj misiji RH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku te je bio i predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske.
Trenutno je veleposlanik Republike Hrvatske u Indiji, Bangladešu, Nepalu i Šri Lanci sa sjedištem u New Delhiju.
Autor je knjige: Turska, uvod u povijest, unutarnju i vanjsku politiku (Novi Liber, Zagreb, 2012) te Indija: temeljne postavke vanjske politike (Meandar Media, Zagreb, 2016).

 • 1 EUR = 7,53450 HRK
  • Indija: temeljne postavke vanjske politike
   Dodaj u košaricu
   • Indija: temeljne postavke vanjske politike

   • 15,79  (118,97 kn)
   • Godina izdanja: 2016 Cijena: 119 kn Broj stranica: 285 broširano, šivano   Indija – temeljne postavke vanjske politike druga je knjiga Amira Muharemija, hrvatskog veleposlanika u Indiji. Prvu je napisao i objavio tijekom diplomatskog mandata u Turskoj, gdje po prvi put u nas analizira Tursku u okviru povijesnog, ali i suvremenog političkog konteksta. I dok postoje deseci, ako ne i…