Indija: temeljne postavke vanjske politike

Muharemi Amir

15,79  (118,97 kn)

Godina izdanja: 2016 Cijena: 119 kn Broj stranica: 285 broširano, šivano

 

Indija – temeljne postavke vanjske politike druga je knjiga Amira Muharemija, hrvatskog veleposlanika u Indiji. Prvu je napisao i objavio tijekom diplomatskog mandata u Turskoj, gdje po prvi put u nas analizira Tursku u okviru povijesnog, ali i suvremenog političkog konteksta. I dok postoje deseci, ako ne i stotine knjiga koje se bave indijskom poviješću, politikom kao i njenim mjestom u međunarodnoj zajednici napisanih na engleskom jeziku, ovo je prva knjiga u Hrvatskoj koja ima za cilj na jednom mjestu sabrati temeljne odrednice moderne indijske političke povijesti.

Niti volumenom niti samom temom ova knjiga ne pretendira dati sve odgovore na pitanja političke povijesti Indije. Autorov cilj je ponuditi čitaocu uvod u političku povijest Indije, polazište od kojeg će čitatelj sam dalje krenuti u vlastito istraživanje teme, već prema svom cilju i preferencijama.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9789533341194 Kategorija:
Author Picture

Muharemi Amir

6. siječnja 1961

Amir Muharemi (Zagreb, 6. siječnja 1961) diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je stekao titulu magistra znanosti na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu iz područja međunarodnih odnosa. Završio je i Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske. Dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. godine i pukovnik (u pričuvi) Hrvatske vojske. Tijekom Domovinskog rata radio je u Operativnoj grupi Posavina (Novska), 1. Gardijskoj brigadi i Ministarstvu obrane RH, a nakon rata obnašao je dužnosti pomoćnika savjetnika Predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost, bio generalni konzul i veleposlanik u Turskoj, veleposlanik i zamjenik stalne predstavnice u Stalnoj misiji RH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku te je bio i predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske.
Trenutno je veleposlanik Republike Hrvatske u Indiji, Bangladešu, Nepalu i Šri Lanci sa sjedištem u New Delhiju.
Autor je knjige: Turska, uvod u povijest, unutarnju i vanjsku politiku (Novi Liber, Zagreb, 2012) te Indija: temeljne postavke vanjske politike (Meandar Media, Zagreb, 2016).