-50%

U redu za virtualni kruh

Gržinić Marina

Najniža cijena: 13,27  (99,98 kn)
Snižena cijena: 6,64  (50,03 kn)

God. izd.: 1998.
Broširano, šivano
220 str.

Knjigu U redu za virtualni kruh potpisuje slovenska autorica koja se već dugi niz godina bavi kritikom i teorijom umjetnosti, kulture i novih medija. U ovom se istraživačkom djelu bavi proučavanjem novih tehnoloških, elektronskih i virtualnih fenomena suvremenosti, kao i njihovim odnosom prema općim društvenim fenomenima. Autorica ujedno preispituje i dosege poznatih teoretičara medija i suvremenog društva (Jean Baudrillard, Paul Virilio, Frederic Jameson, Donna Haraway.

Pomnom razradom virtualne stvarnosti autorica nastoji umjetnost spoznati pristupajući joj na drukčiji, izvanestetski način. U vremenu kada se sve teže uspijevamo prilagoditi brzini tehnološkoga razvitka, ova je knjiga hvale vrijedan potez.

Ivana Đerđ, Glas Slavonije

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9789536181940 Kategorija:

Dodatne informacije

Dimenzije 12,5 × 20 cm
Author Picture

Gržinić Marina

1958

Marina Gržinić (Rijeka, 1958) doktorirala je filozofiju i bavi se teorijom i kritikom umjetnosti, kulture i novih medija. Intenzivno objavljuje u Sloveniji i inozemstvu. Objavila je više od stotinu različitih tekstova iz područja novih medija, umjetnosti i kulture. Zaposlena je kao istraživačica na Filozofskom institutu Znanstveno istraživačkog centra Slovenske akademije znanosti i umjetnosti u Ljubljani. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim simpozijima i konferencijama. Vodila je Galeriju Studentskog kulturnog centra u Ljubljani, a danas djeluje kao slobodna kustosica i intelektualna aktivistica. Organizatorica je mnogih autorskih izložbi, i multimedijalnih projekata (Međunarodnog video festivala1989, projekta Slovenske Atene 1990, Ratnog Sarajeva u Ljubljani 1994. itd.) Od 1982. bavi se video umjetnošću i dobitnica je više međunarodnih nagrada za umjetničku video produkciju. S Alešom Erjavcem napisala je knjigu Ljubljana Ljubljana. Umjetnost i kultura osamdesetih (1991). Objavila je knjigu Rekonstruirana fikcija. Novi mediji, (video) umjetnost, postsocijalizam i retroavangarda (Teorija, politika, estetika) (1997). Kasnije je napisala još knjiga: U redu za virtualni kruh (Meandar, 1998), Avangarda i politika: istočnoevropska paradigma i rat na Balkanu (2005), Estetika kibersvijeta i učinci derealizacije te nekoliko drugih.