Točke nestajanja

Stupica Lucija

15,93  (120,02 kn)

Prijevod sa slovenskog: Edo Fičor

…Ako se u prijašnjoj knjizi tematska parceliranost očitovala već u trodijelnom naslovu, onda množina u ovom naslovu ne predstavlja raspršenost, već gotovo magnetno sabiralište pozornosti. I čitateljske.
Diana Pungeršič, časopis Literatura

To su pjesme koje dišu, govore i gledaju čitatelju ravno u oči, ne odmičući pogled niti za milimetar. Susret s tim pogledom je, potpuno iskreno govoreći, iskustvo koje oduzima dah.
Sebastian Lönnlöv, Svenska Dagbladet

Pjesme su senzibilni i privlačno raznobojni kolaži, mnoštvo neslučajnih poteza na nezamrljanom platnu, koji između ostalog pokazuju kako životni problemi mogu biti i strašno smiješna stvar, naročito ako je posrijedi iskustvo neupitno gorko-slatke dvojezičnosti. Jer ne smijemo zaboraviti, kao što obzirno sugerira pjesnikinja, da smo samo prolazne ideje što ih nezamijenljivi i neobjašnjivi život preuređuje na svoj način.
Martina Potisk, Delo

Možemo tvrditi da je Stupičina građa vanjski svijet, a da je njezin pjesnički um okrenut prema unutra, da je analitičan, tragalački. Njezine pjesme često podsjećaju na svojevrsne naizgled realističke snimke kamerom, snimljene na točno određenom mjestu, […] a kroz izražavanje, kroz odnose između različitih komponenata, prizor se produbljuje u nekakvu tajnovitu jasnoću.
Erik Bergqvist, za finski dnevnik Hufvudstadsbladet

Je li bila sreća da je (švedski) izdavač Ramus precizno izabrao ovogodišnju dobitnicu Nobelove nagrade Luise Glück?… Na popisu njihovih novih izdanja je i slovenska pjesnikinja Lucija Stupica. …Stupičin pogled posjeduje duboku kritičku jasnoću. U tom pjesničkom svijetu sve oživljava. Točke nestajanja između ostalog upućuju na to da poezija može biti novi oblik spoznaje, alternativna istina, istodobno lucidna i tajnovita.
Björn Kohlström, bernur

»5 out of 5«
Arne Johnsson, švedski pjesnik i kritičar za BTJ [no. 7]

Godina izdanja: 2022
Broj stranica: 83
ISBN: 978-953-334-303-7
Cijena: 120 kn / 16 €

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 978-953-334-303-7 Kategorija: