Putovanje

Bail Murray

13,14 

Meandarmedia 2014, roman, cijena 99kn

 

Učinak jedne slagalice ili kolaža pripovjednog tijeka koji Putovanje otkriva je čaroban. Daje knjizi nešto od improvizacijske zbrke koje stanovite crte nalazimo u herojskim pothvatima Virginije Woolf ili Williama Faulknera.

Peter Craven

Putovanje je bogat, blistav roman koji vraća snagu književnom modernizmu i otkriva majstora na djelu…, roman koji nagrađuje pozorno čitanje i potvrđuje [Baila] kao pisca najviseg kalibra.

James McNamara

O romanu Eukaliptus (Meandar 1999)

To je jedno od najvećih i najintrigantnijih zavođenja u književnosti.

Michael Ondaatje

Bail priča priču obloženu ukusnim detaljima i piše u uzbuđujućem raspoloženju zanesene nježnosti.

Andrew Motion

SKU: 9789533340791 Kategorija:
Author Picture

Bail Murray

Murray Bail rođen je 1941. godine u Adelaideu. Dvadesete ga zatiču u Melbourneu i Bombayu, zatim u Londonu gdje, nakon oporavka od amebične dizenterije u bolnici za tropske bolesti, godinu dana preživljava od socijalne pomoći. No sljedeće četiri već je preživljavao od pisanja. To je bilo njegovo sveučilište. Nakon uspješne knjige kratkih priča The Drover's Wife and Other Stories (1975), iznimno hvaljenih romana Homesickness (1979) i Holden's Performance (1987) stiže i velika slava. Za roman Eukaliptus (1998, objavljen na hrvatskom u izdanju Meandarmedie godinu kasnije) dobio je Commonwealth Writers Prize (australski ekvivalent Booker-a), te Miles Franklin Nagradu