Priča o pčelama

Arsenault Isabelle,

Hall Kirsten

14,47 

Pčela medarica jedno je od najčudesnijih stvorenja na svijetu. Nažalost, ona je ugrožena vrsta. Pčele su predivne životinje. One su poput nas! Žive u obiteljima (koje nazivamo kolonije) i u kućama (koje nazivamo košnice). Jako su vrijedne. Svaka na svojim malim leđima nosi veliku odgovornost za širu zajednicu. Pčele zuje, lete, sišu, plešu… Bez pčela bismo bili u velikoj nevolji! Zakonom se pčele mogu zaštititi. Ako nisu dobro zaštićene, mogle bi biti ugrožene. Udružimo li snage, možda ćemo pomoći pčelama da opstanu.

Kategorija:
Author Picture

Arsenault Isabelle

Isabelle Arsenault međunarodno je priznata i nagrađivana ilustratorica dječjih knjiga. Među knjigama koje je ilustrirala ističu se "Virginia Woolf" autorice Kyo Maclear, "Cloth Lullaby" autorice Amy Novesky, te "Jane, the Fox and Me" koju je napisala Fanny Britt, a New York Times proglasio najbolje ilustriranom dječjom knjigom. Poetičnost grafičkog svijeta Isabelle Arsenault, blagost njenih linija i šarm kojim zrače njezine ilustracije priskrbili su joj veliki ugled u Quebecu. Više o njezinu radu na isabellearsenault.com.

Author Picture

Hall Kirsten

Kirsten Hall bivša je odgajateljica i nastavnica. Napisala je preko stotinu priča za učenje čitanja. Osnovala je literarnu agenciju Catbird Productions, specijaliziranu za dječju književnost. Autorica je knjige "The Gold Leaf and the Jacket", koju je New York Times 2014. uvrstio među najbolje dječje knjige. Više o autorici na hallwaykirsten.tumblr.com.