Kuga i njezine kćeri (ePUB)

Posilović Kristina

5,31 

Osnovna tema koju ova poezija propituje jest mentalno/intelektualno propadanje jugoistočne Europe koje se premrežuje s fizičkom boli ljudskog tijela koje odumire.

Pitanje emigracije, društvenoga i političkoga položaja nekih zemalja europskoga jugoistoka samo su neka od onih koja kruže uokolo osnovne istraživačke misli, a to je: postoji li neka geopolitička sila Europe koja dominira tim zemljama i je li taj odnos majčinski ili maćehinski?

Koja je srž toga odnosa, može li se iz simptoma toga odnosa očitati antropologija incesta koja je zamijećena? Drugi dio knjige pod nazivom Kuga i njezine kćeri intimna je pjesnička ispovijest suočavanja s najtežom fizičkom boli i bolesti.

Autorica se često jezično poigrava elementima iz popularne culture kao što su filmske replike klasičnih filmova koje prevodi s originalnih jezika, a koristi se motivima i terminima iz maritimne culture, oceanologije i botanike.

SKU: 978-953-334-252-8 Kategorija:
Author Picture

Posilović Kristina

1982

Kristina Posilović (Rijeka, 25. lipnja 1982) diplomirala hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskoga društva pisaca. Dobitnica je godišnje nagrade Primorsko-goranske županije za doprinos u promicanju ljudskih prava i rodne ravnopravnosti 2014. godine. Objavila je šest knjiga pjesama: O vječnosti i drugim neprilikama (2013), Canto azzurro (2012), Barcelona (2009), pHI ODessa (2007), Agara (2005), Kuga i njezine kćeri (2015). Živi u Rijeci kao samostalna umjetnica.