Kolibra i Kairos

Milijić Nela

15,93  (120,02 kn)

Meandarmedia 2012
Cijena 120 kn
poezija
broširano, šivano

 

Lakoća kolibre, njezine jezične virtuoznosti i pernate krhkosti, sada mi se čini sasvim drugačijim totemskim izborom naslova nego u vrijeme kada smo se prvotno dogovarale oko imena ove knjige. Tada sam u Nelinoj kolibri i njezinu pohotnom srkanju užitka te igranju s riječima i komično rigidnim socijalnim pravilima vidjela samo hrabrost prekoračenja svih sumornih i potištenih granica književne i ljudske zajednice kojoj pripadamo.

U kontekstu Kamova, Krleže i Mihalića, čija se pobratimstva uvijek zbivaju oko paralelne propasti naslade i nade, s punom sviješću o općem truležu, kaljuženju i crnim jabukama koje nas imaju otrovati, Nela Milijić djelovala je ne samo feministički gordo nego i svekoliko reformatorski “neukrotivo”.

(Nataša Govedić)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 978953334010442 Kategorija:
Author Picture

Milijić Nela

2. ožujka 1962

Nela Milijić (Zagreb, 2. ožujka 1962 - Split, 12. lipnja 2011) živjela je u Zagrebu. Nakon studija germanistike na Filološkom fakultetu u Beogradu i života i rada u Parizu i Münchenu, osnovala je tvrtku Nomen est omen za imenovanje proizvoda i tada se igrala riječima, uređivala knjige, pisala, prevodila i uživala u prirodi. Njezina djela objavljivana su u časopisima Poezija, Quorum, Zarez, Re, na Knjigomatu, u Balkanskom književnom glasniku i na trećem programu Hrvatskog radija. Njene knjige poezije su: Profesija: Passenger te Kolibra i Kairos.