Divovo srce

Njatin Lela B.

3,98 

God. izd.: 1997.
Broširano, šivano
80 str.
Prevoditelj: Edo Fičor (slovenski)
Ilustrirala: Alemka Sottler

Div je iz svoje spavaće sobe izašao na balkon i protegnuo se. Naslonio se na ogradu i zagledao u daljinu. Ozbiljno je kimnuo glavom: “Mhm.”

Div je jeo samo voće sa stabla vječnog života. Na Divovu posjedu bijaše, naime, bezbroj stabala vječnog života. Rado je osluškivao pjev rajskih ptica. U svakoj krošnji stabla vječnog života prebivala je rajska ptica. Jedini Divov posao sastojao se u tome da je šetao. A njegov posjed bio je doista velik, tako da je, obilazeći ga, uvijek iznova mogao krenuti nekim novim putem.

SKU: 9789536181681 Kategorija:

Dodatne informacije

Dimenzije 12,5 × 20 cm
Author Picture

Njatin Lela B.

1963

Lela B. Njatin (Ljubljana, 1963) slovenska je spisateljica i vizualna umjetnica, koja živi i radi u Ljubljani. Za roman Nestrpnost/Netrpeljivost (Aleph, Ljubljana 1988, 1991; Naklada MD, Zagreb 1998) nagrađena je Zlatnom pticom, najvažnijom slovenskom nagradom za mlade pisce. Njezina bajka Velikanovo srce/Divovo srce (Aleph, Ljubljana 1997; Meandar, Zagreb 1998) bila je nominirana za nagradu Večernica. Izbor iz njenih kratkih proza uvršten je u brojne slovenske i svjetske antologije. Na području vizualnih umjetnosti nastupa kao konceptualistica, a istražuje odnos između književnosti i vizualnosti. Zašto se baka ljuti? (Zakaj je babica jezna?) njena je posljednja knjiga za djecu, ali i odrasle.