Askalon

Hrovat Boris B.

18,58  (139,99 kn)

God. izd.: 2003.
Tvrdi uvez
270 str.
Ilustrirala Vesna Šantak

I u ovom romanu B. Hrovat demonstrira svoju izvanrednu lakoću u baratanju jezikom: jezik bajki, jezik djetinjstva uvijek je bio sredstvo kojim su se s prividnom lepršavošću krijumčarile teme iz svijeta odraslih. Hrovatov čitalac može, ali ne mora, biti literarno obrazovan. Ako jest, sa zanimanjem će slijediti preobrazbe već postojećih književnih likova i situacija, a ako mu manjka takva prtljaga, neće biti uskraćen zahvaljujući besprijekornom fabuliranju i naracijskoj vještini ovog rasnog proznog pisca.

Izvanvremenska priča o moći i vlasti ispričana je još jednom, pa ako time svrha ovog kazivanja dolazi u pitanje, prigovoru se suprotstavlja očigledna radost ispisivanja kojoj se pridružuje tečno iščitavanje. Knjigu je ilustrirala Vesna Šantak.

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9789532061161 Kategorija:

Dodatne informacije

Dimenzije 12,5 × 20 cm
Author Picture

Hrovat Boris B.

1956

Boris B. Hrovat (Zagreb, 1956) književnik, prevoditelj, kazališni kritičar i dramaturg. Suradnik je uglednih stranih i domaćih kazališnih redatelja (Mangano, Magelli, Juvančić, Kunčević i dr.). Urednik je na Trećem programu Hrvatskog radija. Njegovi prijevodi drama s talijanskog jezika (Goldoni, Pirandello, Niccodemi, Nicolai, Maraini, Siciliano, Lunari, Fo i dr.), španjolskog (Calderón, Lope de Vega), engleskog (Shaw, Wilde) i slovenskog (Bevc) uprizoreni su u gotovo svim važnijim hrvatskim kazalištima ili u programima HRT-a, a mnogi i objavljeni u periodici. Dobitnik je više priznanja za književni rad. Djela su mu prevođena na slovenski jezik. Suradnik je uglednih stranih i domaćih kazališnih redatelja (Mangano, Magelli, Juvančić, Kunčević i dr.). Urednik je na Trećem programu Hrvatskog radija.
Autor romana Putovanje, Lorenzaccio; Askalon je prvi autorov roman za mladež. Napisao je i pripovijetke Doživljaji Prosvijetljenog; radio drame Zamka i antologiju Nova talijanska pripovijetka te Nova talijanska drama.