Mladen Jergović je činio mnoge stvari u životu. Zapravo, lutanje kroz promjene je, izgleda, njegov raison d’etre.
Počeo je nisko, kao 20-godišnji sportski izvjestilac s petoligaških lokalnih nogometnih utakmica u rodnom Zagrebu. Desetak godina kasnije njegov je novinarski put završen u živahnom sportskom desku agencije Reuter, u njihovom sjedištu u Londonu.
Taman kad se 1991. trebao preseliti u Beč na mjesto šefa dopisništva Reutera, boss Formule 1 Bernie Ecclestone ponudio mu je mjesto u njegovoj tek osnovanoj globalnoj TV kompaniji. Bila je to ponuda koju nije bilo moguće odbiti, imajući u vidu Jergovićevu cjeloživotnu strast prema Formuli 1. Kroz godine se uspeo do pozicije glavnog izvršnog producenta svjetskih F1 televizijskih prijenosa, putujući intenzivno po svim kontinentima 11 godina.
A onda se vratio kući, u Hrvatsku, ovaj put u prelijepu Pulu. No, TV svijet ga je još uvijek prizivao, ovaj put mu nudeći poziciju s druge, razoktrivajuće strane TV kamera: šest godina je bio urednik, voditelj i TV komentator u prijenosima utrka, svakog F1 vikenda putujući u TV studija u Zagrebu.
I onda je, negdje oko 2014, konačno odlučio posvetiti svo svoje vrijeme drugoj životnoj ljubavi – fotografiji.
Njegov profesionalni CV možda izgleda bogato i šaroliko, ali njegov fotografski CV ne baš.
I to ne samo zato što je njegov omiljeni odabir crno-bijela fotografija. Godinama je samo radio i istinski uživao, smatrajući da je pomalo nepotrebno dijeliti plodove svoje ljubavi s puno drugih ljudi, ali onda su ga prijatelji i članovi obitelji nagovorili da sve to predstavi knjigom i prvom samostalnom izložbom u Puli.

 • 1 EUR = 7,53450 HRK
  • S ONU STRANU POGLEDA / BEYOND THE GAZE
   Dodaj u košaricu
   • ,
   • S ONU STRANU POGLEDA / BEYOND THE GAZE

   • 35,00  (263,71 kn)
   • Portreti Mladena Jergovića prikazuju lica iz blizine, u ekstremnom krupnom planu, a ipak neobično su neformalni. Nehajna prisutnost, nepriznavanje prisustva kamere je nešto što ih izdvaja iz portreta kakve očekujemo i na kakve smo navikli.  Gledamo portrete ljudi u prolazu, intimnih svjetova u prolazu. U javnom prostoru, nesvjesni ili tek suočeni s činjenicom da ih foto-aparat posmatra, a moguće i…