Zgrad

Milišić Milan

14,60 

Knjigom ZGRAD Milišić se potvrđuje kao pjesnik vrlo specifičnog poetskog mišljenja i naročite jezikotvorene moći, stvaralac od duha i mašte, rafinmana i artističke zrelosti. Ova knjiga stihova zato je ne samo njegov lični kreativni domet, već i jedno od onih djela naše savremene poezije kojima se predan čitalac može vratiti i po drugi ili tko zna koji put.
Stevan Tontić, Radio Sarajevo

Za Milišića uporaba kolokvijalnog jezika u pjesništvu znači nemogućnost korespondiranja, distancu i blagohotnost spram viđenog. Milišićeva je poezija osjetljiva i senzibilna, nerijetko ironična poradi pjesnikove otvorenosti i prijemčivosti. A ono prepoznatljivo i kolokvijalno je ona pjesnička membrana koja vibrira između neminovnog i osobnog, prepoznatljivog i neiskazanog, marginalnog i stvarnog.
Nada Pinterić, Republika

Milišić posvećuje veliku pažnju opisu pojavnog sveta, ali u njemu nema – i pored sve njegove tačnosti, uravnoteženosti i dorečenosti – ni traga od parnasovske nepristrasnosti, izdvojenosti i udaljenosti sa koje pesnik, mirno samosvestan, prikazuje pojave i predmete u dubini prostora i vremena.
Aleksandar Petrov, Politika

Godina izdanja: 2021
Broj stranica: 115
Nakladnici: Meandar Media, Zagreb i Udruga Kultura vrijednosti, Sisak
ISBN: 978-953-334-300-6
Cijena 110 kn / 15 €

SKU: 978-953-334-300-6 Kategorija: