Tajni van Gogh. Motiv i razlozi

Saggio Antonino

13,14  (99,00 kn)

 

Ova knjiga istražuje složeni sloj tajni i ključeva za tumačenje, skrivenih u van Goghovim slikama i biografiji, uvodi nova gledišta na slikarov život te postavlja temelje za interpretaciju ikonografije unutar njegova djela. Polazeći od slikarove biografije knjiga donosi:

-prethodno neistraženu interpretaciju završne prepirke s Gauguinom;

-opis sudbonosne uloge koju je odigrala Rachel, „jeune fille“ iz Arlesa koja je radila u Rue des Récolletts, u posljednjim godinama slikarova života;

-tumačenje Théove uloge u stišavanju skandala vezanog uz amputaciju uha 23. prosinca i Gauguinovo uhićenje koje je potom uslijedilo.

Autor potkrepljuje svoju tezu nizom detalja u van Goghovim djelima, njegovim pismima te ponovnim proučavanjem dobro poznatih događaja iz njegova života. Usporedbom biografskih činjenica s psihološkim izvorištima djela postavlja novu tezu u knjizi Tajni van Gogh. Motiv i razlozi , koja će biti iznimno zanimljiva širokom krugu čitatelja.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 9789533341576 Kategorija:
Author Picture

Saggio Antonino

Antonino Saggio arhitekt je i profesor na talijanskom Sveučilištu Sapienza u Rimu. Među njegovim objavljenim djelima su: Giuseppe Terragni. Vita e Opere (Laterza), Architettura e Modernità. Dal Bauhaus a la Rivoluzione Informatica (Carocci). Pokretač je i glavni urednik edicije „IT Revolution in Architecture“ za izdavača Edilstampa, koju na engleskom jeziku objavljuje Birkhäuser. Godine 2007. napisao je The Instrument of Caravaggio (Kappa and ITool).