Pisma Ziti

Grcić Katja

11,95 

Godina izdanja: 2020
Broj stranica: 85
ISBN 978-953-334-261-0

Premda se u ovom slučaju Katja Grcić primiče (nesumnjivo poetskoj) prozi, na planu izraza i tu i dalje vrijedi formula iz njenih prijašnjih djela (Nosive konstrukcije,2015, Ljeto/Summer 2017.). Za Grcić specifični fragmenti i dalje su savršeno jezično odvagani i odmjereni pri uklapanju u cjelinu, izraz je očuđujuć no precizan, a drama kompletirana u svega nekoliko poteza. Pisma Ziti univerzalna su priča o strahu od samoće, potrazi za smislom i nadasve vlastitoj i tuđoj slobodi izbora
Adrijana Vidić

Što znači biti glumica? Kakvu emocionalnu, političku i osobnu drskost uključuje izlazak pred publiku? JE li publika prijatelj glumice? Ili samo gledatelj? KAd glumica jednom otvori granice svoje percepcije, tko je tu da prati zacjeljivanje njezine “otvorene rane”? Katja Grcić bavi se pitanjem kako biti prijatelj onima koji prelaze socijalne barijere i pri tom stradaju od revolucionarnih proboja. Kao i pitanjem zašto tekst i izvedba čak i u istom mrežnom stoljeću i dalje završavaju kao najbolji prijatelji.
Nataša Govedić

Nema na zalihi

SKU: 9789533342610 Kategorije: ,
Author Picture

Grcić Katja

1982

Katja Grcić (Split, 1982). Njemački i engleski jezik i književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Stručna usavršavanja tijekom studija odradila je na Sveučilištu Karl-Franz u Grazu, te Institutu za prevoditelje i tumače u Beču. Poeziju već niz godina objavljuje u časopisima (Quorum, Pobocza, Vijenac, Zarez, Mogućnosti, Tema i dr.), a pojedine su joj pjesme prevedene na poljski, češki i slovenski jezik. Osim poezije, piše i prozu, a bavi se i vizualnom umjetnošću. U travnju 2014. prvi put javno izlaže u okviru grupne izložbe NUS u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu. U njenoj zbirci pjesama Nosive konstrukcije ljubav nije samo uzajamno utočište, nego i uzajamni strah.