• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Tražilica

Meandar Media

traka nocni vrtlar

Predstavljanje knjige Marija Suška: Pomoćno vrijeme postojanja

E-mail Ispis
MEANDARMEDIA predstavlja knjigu_Pomoćno vrijeme postojanja_Marija Suška.
 
mario susko pozivnica 0 
 
Sudjeluju:
Mario Suško
Tonko Maroević
Zvonimir Mrkonjić
Branko Čegec
 


Cafe u Dvorištu
J. Žerjevića 7/II, Zagreb
utorak, 11. travnja 2017. u 19 sati
 
O KNJIZI

Ove pjesme su poput Goyinih Strahota rata, prožete tankoćutnim slikama i ustrojnom vrsnoćom, predočujući čitatelju paradoks i ironiju preživljavanja smrti.
Robert Karmon

Kao čin svjedočenja, ova knjiga egzistira u “pomoćnom vremenu postojanja”, izvan svjetovnih granica koje pjesme vješto predočuju. One govore o mjestu koje nije usidreno u vremenu i njegovim pustošenjima, premda su u svojoj napetosti poput sanja i katarze.
Tim Wood

U trećoj knjizi pjesama u nakladi Harbor Mountain Pressa, Suškova vještina i jasnoća očituju se svom svojom žestinom…Njegovo jezično umijeće je bez premca. U Suškovim stihovima poezija nalazi svoje iskupljenje.
Peter Money
 O AUTORU

Mario Suško (1941) pjesnik je, prevoditelj i esejist koji od 1993. predaje književnost i jezikoslovlje na SUNY Nassau Community Colegeu u Garden Cityju, New York. Autor je 34 pjesničke zbirke, a poezija mu je, među inima, tiskana u antologijama i časopisima u Hrvatskoj, SAD-u, Velikoj Britaniji, Italiji, Austriji, Mađarskoj, Indiji i Irskoj. Priredio je nekoliko antologija i preveo, među inima, romane Williama Styrona, Saula Bellowa, Bernarda Malamuda, E. L. Doctorowa, Donalda Barthelma, Kurta Vonneguta i Murraya Baila. Godine 2002. Meandar je tiskao Suškovo integralno izdanje/prijevod kultne knjige Walta Whitmana Vlati trave, a 2014. nakladnička kuća Harbor Mountain Press izbor iz suvremene hrvatske poezije, Surfacing, koji je Suško priredio s Brankom Čegecom i preveo na engleski.
Godine 2012. postao je dopisnim članom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a 2015. dobitnikom Goranova vijenca 52. Goranovog proljeća.
 
 
 

Autori
kontakt

Meandar Media d.o.o.
Tel: +385 (0)1 481 30 22
Fax: +385 (0)1 481 33 23
Email: prodaja@meandar.hr
Adresa: Zagreb; Krajika 10-1
OIB: 23603203647 

Vie informacija ...

Podaci o prodajnom mjestu

Knjiara Uitak&Tekst
Email: uzitak.i.tekst@meandar.hr
web knjiara "UITAK I TEKST"
Tel: +385 (0)1 481 30 22

Zadnje dodani ?lanci